Solbærtrøfler med nødder og portvins-marcipanstykker

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Solbærtrøfler:Chokoladen hakkes og smeltes i en skål over vandbad sammen med smørret.
  • 2 Tag skålen af varmen og rør solbærkompotten i, indtil konsistensen er cremet og jævn.
  • 3 Trøffelmassen afkøles 10-15 min. i køleskabet til den bliver mere fast i konsistensen.
  • 4 Drys et lag hasselnødder ud på bagepapir og sæt ca. 20 små trøffelkugler på med en teske.
  • 5 Drys med resten af hasselnødderne. Sæt trøflerne på køl i ca. 1 time inden servering.
  • 6 Portvinmarcipanstykker:Fignerne koges med portvin og appelsinskal i 5-10 min., indtil de har suget portvinen og er tætte i konsistensen.
  • 7 Hold øje med dem, så de ikke brænder på. Afkøles 10 min.
  • 8 Drys lidt flormelis ud og bland marcipanen med figenmassen.
  • 9 Blandingen rulles ud til en 1½-2 cm tyk firkant.
  • 10 Skær marcipanen ud i små firkanter og sæt dem på køl i 1 time.
  • 11 Dyp dem i eller pensl dem med smeltet hvid chokolade og drys med sukkerpynt og valnødder.
  • 12 Lad chokoladen stivne og opbevar dem på køl til de skal serveres.
  • {{recipeDoneText}} Solbærtrøfler med nødder og portvins-marcipanstykker

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter