Solbærlagkage med hvid chokoladecreme og lakridsmarengs

Sådan gør du

  • 1

    Dagen før eller tidligere på dagen

    Sæt ovnen på 100 grader.
  • 2 Pisk æggehviderne meget stive, gerne i en metalskål, inden eddiken og halvdelen af sukkeret kommes i. Pisk igen, til det hele er sejt. Vend resten af sukkeret forsigtigt i.
  • 3 Vend til sidst bolsjekrummerne i marengsmassen – juster mængden efter smag. Brug en sprøjtepose eller et par mindre skeer og sæt små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag marengsene i ca. 1 time.
  • 4

    Dagen før eller et par timer før

     Solbær/hvid chokoladecreme: Kog solbærrene med sukkeret og blend massen.
  • 5 Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
  • 6 Hak chokoladen fint og læg i en skål.
  • 7 Varm halvdelen af piskefløden op til kogepunktet. Kom husblassen heri og lad den opløses.
  • 8 Hæld den varme fløde igennem en sigte over chokoladen og rør, til chokoladen er helt smeltet. Pisk den anden halvdel af fløden til skum og vend i.
  • 9 Vend solbærpureen i massen og sæt cremen på køl et par timer. 
  • 10

    På dagen

    Kog solbærsaften til en sirup. Væsken skal reduceres til halvdelen. Tø 150 g solbær op i en sigte og vend dem med ca. 75 g sukker a la rysteribs.
  • 11 Nu kan kagen samles:
  • 12 Prik den første lagkagebund med en gaffel og dryp med siruppen.
  • 13 Fordel derefter halvdelen af cremen over bunden fordel knap halvdelen af bærrene (gem nogle til pynt) og knus ca. 6-8 stk. marengs over cremen. Gentag med den anden bund.
  • 14 Rør flormelis med saft til glasur og pynt lagkagen. Pynt med de sidste solbær og marengs.    
  • 15 Husk: Sundheds- og fødevarestyrrelsen anbefaler at frosne bær får et opkog i 1 min før de spises/anvendes.
  • {{recipeDoneText}} Solbærlagkage med hvid chokoladecreme og lakridsmarengs

Opskriften er udviklet af