Smørstegt knoldselleri med citron

Knoldselleri har en skøn smag, du med fordel kan udnytte i din madlavning. Steg knoldsellerien i smør og citronsaft som Claus Holm, og servér som tilbehør til frikadeller, hakkebøffer, koteletter, eller hvad du foretrækker at spise til din smørstegte knoldselleri. 

Sådan gør du

  • 1 Skær knoldsellerien i grove tern. 
  • 2 Smør en pande godt ind i smør. Krydr også panden med salt og peber, og læg derefter ternene af knoldselleri på panden. 
  • 3 Læg stykker af smør ovenpå hvert enkelt tern af knoldselleri. 
  • 4 Hæld derefter citronsaft over panden. Citronsaften fremhæver smagen af selleri. Tænd for panden. Panden skal være meget varm. 
  • 5 Hæld vand på panden til vandet rammer halvdelen af sellerien. Læg derefter et stykke bagepapir over og lad panden stå på varmen, til vandet er kogt væk. Husk at holde øje med panden. 
  • 6 Mens sellerien steger på panden skæres frisk selleri i tynde skiver. 
  • 7 Vend de friske skiver selleri i en skål med citronsaft, salt og peber. 
  • 8 Servér de smørstegte stykker selleri med de friske skiver. 
  • {{recipeDoneText}} Smørstegt knoldselleri med citron

Opskriften er udviklet af