Smørrebrød med confiteret kylling

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 15.6 g.
  • Kulhydrater 27.5 g.
  • Fedt 21.1 g.
  • Energifor./ pers 349 kcal
  • Fedtenergi 53 %

Sådan gør du

  • 1

    Tænd ovnen på 100 grader. 

  • 2

    Del kyllingen i 2 bryststykker, 2 over- og underlår. Del de 2 bryststykker i to. 

  • 3

    Læg kyllingen i en gryde, der tåler at komme i ovnen. Alternativt kan anvendes en Römertopf. 

  • 4

    Halvér citronen og læg de to halvdele ved, sammen med krydderurt, laurbærblade, hvidløg og 1 spsk. salt. Dæk emnerne med olivenolie. 

  • 5

    Stil gryden i ovnen i 4 timer. 

  • 6

    Smør rugbrødet, skyl og slyng salaterne tørre og anret disse på brødet. 

  • 7

    Skær den afkølede kylling, der er taget op af olien, i skiver. Man vil jo oftest lave smørebrødet her, fordi man har lavet confiteret kylling og har noget tilovers. 

  • 8

    Anretning

    Anret kylling, mayonnaise, rødløgsringe og karse på kyllingen.

  • {{recipeDoneText}} Smørrebrød med confiteret kylling

Tip

Confiteret and er and kogt i eget fedt – confiteret kylling er, som her, kylling kogt i olivenolie. Når man spiser kyllingen, fjernes skindet, dette spises ikke.

Opskriften er udviklet af