Små sprøde thaiforårsruller

Sådan gør du

  • 1 Varm 1 spsk olie op i en dyb stegepande.
  • 2 Rens champignonerne og hak dem på et skærebræt.
  • 3 Svits champignoner sammen med presset hvidløg, revne gulerødder, fintsnittet kål, fishsauce, sojasauce, sukker og 1 tsk finthakket chili i ca. 5 minutter.
  • 4 Hæld blandingen op i en sigte og lad evt. overskydende væske dryppe fra. Afkøl blandingen og vend bønnespirerne i.
  • 5 Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft og vend dem i champignonblandingen.
  • 6 Læg en dejplade på et skærebræt, så det ene hjørne peger ind mod dig selv.
  • 7 Kom 1 stor spsk fyld på midten af dejpladen.
  • 8 Pensl med æggehvide på kanterne og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen.
  • 9 Herefter rulles dejen sammen om fyldet til små ruller.
  • 10 Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
  • 11 Varm olien op i en gryde, 2 cm op ad grydens kant er nok.
  • 12 Det skal være så varmt at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid.
  • 13 Frituresteg rullerne til de er sprøde og gyldne.
  • 14 Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  • 15 Hav altid et tungt grydelåg klar, hvis du skulle være så uheldig at der går ild i olien. Læg låget over. Sluk for gryden. Sprøjt aldrig vand på brændende friture.
  • 16 Snit kålen fint.
  • 17 Skær tomaterne i tern og agurken i små stave.
  • 18 Snit løgene.
  • 19 Bland ingredienserne til salaten.
  • 20 Pisk marinaden sammen og vend i salaten.
  • 21

    Servering

    Server rullerne med sød chili-blommesauce og salat.
  • {{recipeDoneText}} Små sprøde thaiforårsruller

Tip

Forårsrullepladerne kan købes frosne i specialbutikker. Du kan bruge fillodej, hvis du ikke kan få fat i de rigtige dejplader. Så skær dem til så størrelsen passer. Læg 2 plader ovenpå hinanden. Har du ikke smagt fishsauce før, så bliv ikke forskrækket over den ret stærke fiskeduft. Når saucen kommer i mad, giver den den helt rigtige thaismag.

Opskriften er udviklet af