Små kyllingeboller i karry med ris

Energiinformation

  • Energi pr. person 2762 Kj
  • Energi pr. person 660 Kcal
  • Protein 22 %
  • Kulhydrat 55 %
  • Fedt 23 %

Sådan gør du

  • 1

    Rør hakket kyllingekød sammen med æg, salt, mel, karry, paprika, løg, peber og timian. Rør farsen jævn, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kom afslutningsvis fintrevne gulerødder i farsen. Form 16-20 små kødboller med en ske, og kog dem i ca. 15 min. i vand med salt og laurbærblad.

     

  • 2

    Snit løg, gulerod, pastinak og kartoffel i mindre stykker, og rist det i en gryde i olivenolie i ca. 5 min., indtil det er let mørt. Tilsæt karry og lidt chili, og lad det riste i yderligere et par min. Tilsæt 1 liter sigtet kogevand fra kødbollerne, og kog grøntsagerne møre i 20-25 min.

     

  • 3

    Blend karrysaucen, indtil den opnår jævn konsistens. Tilsæt madlavningsfløde, og krydr med salt og peber. Læg de kogte kødboller i saucen, og kog retten igennem i 4-5 min.

     

  • 4

    Server kyllingeboller i karry med et drys frisk timian og spis ris og evt. grøntsagsstave til.

  • {{recipeDoneText}} Små kyllingeboller i karry med ris

Tip

Du kan også lave kødbollerne med hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk.

Opskriften er udviklet af