Små kødboller i krydret tomatsauce

Sådan gør du

  • 1 Hakket kalv og flæsk røres til en fars med salt, spidskommen, koriander, løg, hvidløg, mel, æg og mælk.
  • 2 Form farsen til små boller a la 2 krone-størrelse og steg dem på en pande med rapsolie i 5-6 min.
  • 3 Løg, hvidløg og chili ristes i olivenolie ved jævn varme til det er mørt.
  • 4 Tilsæt tomater og vand og lad det koge 15 min. Krydr med salt og peber.
  • 5 Læg kødbollerne i tomatsaucen.
  • 6 Lad dem simre ved jævn varme i ca. 6 min. under låg til de er færdigtilberedte.
  • 7 Drys retten med persille og basilikum og servér med pasta eller kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Små kødboller i krydret tomatsauce

Tip

Prøv også at lave kødbollerne med hakket okse- eller lammekød. Skru evt. lidt ned for chili og hvidløg af hensyn til børnene, men husk at de nu også godt kan lide, at maden smager af noget. Alternativt kan du lave 1/3 af farsen med mindre krydderi og resten som nævnt oven for i opskriften.

Opskriften er udviklet af