Skumfiduser med vanilje og hindbær

Seje og lækre skumfiduser med en sød og dejlig smag af hindbær og vanilje.

Sådan gør du

  • 1 Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  • 2 Bland sukker, glukose, vanilje, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120og#0176C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  • 3 Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  • 4 Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  • 5 Smag skummet til med hindbær og citronsaft. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
  • 6 Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.
  • {{recipeDoneText}} Skumfiduser med vanilje og hindbær

Tip

Brug hindbærmarmelade i stedet for frysetørrede hindbær. Giv skumfiduserne ekstra smag ved at tilsætte lidt revet citronskal.

Opskriften er udviklet af