Skumfiduser med lakrids og kokos

Seje og lækre skumfiduser, som smager kraftigt af lakrids og knaser af sprød kokos. Prøv dem som fredagsguf eller skær dem i mindre stykker og bland i vaniljeis.

Sådan gør du

  • 1 Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  • 2 Bland sukker, brun farin, glukose og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, rør af og til, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  • 3 Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  • 4 Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere bliver skumfiduserne.
  • 5 Rør lakridsgranulat, honning og salt i skummet og smag til. Drys halvdelen af kokos og sigt flormelis på et stykke bagepapir.
  • 6 Fordel skummet oven på kokossen og drys med resten af kokos og flormelis. Lad skummet tørre i 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.
  • {{recipeDoneText}} Skumfiduser med lakrids og kokos

Tip

Tilsæt 25 g kokosmel i punkt 5, det giver struktur og ekstra kokossmag. Brug lakridssirup i stedet for honning.

Opskriften er udviklet af