Opskriften giver to små glas, som kan spises på godt brød, pandekager eller morgenyoghurten.

Sådan gør du

  • 1 Kom bær og vaniljestang i en gryde, og bring dem i kog over medium varme. Lad dem koge 5-7 minutter, til konsistensen er blød, men derstadig er lidt hele bær tilbage.
  • 2 Bland 1 spsk. sukker med geleringsmiddel og citronsyre (hvis der er meget væske, ellers bliver syltetøjet tyndt i konsistensen).
  • 3 Tilsæt resten af sukkeret, og kog yderligere 5-7 minutter. Smag syltetøjet til, og tilsæt evt. mere sukker.
  • 4 Tilsæt sukkeret med geleringsmiddel. Lad syltetøjet simre et par minutter.
  • 5 Hæld det herefter på skoldede glas, og luk dem, mens syltetøjet stadig er varmt. Opbevar syltetøjet på køl, så holder det længst.
  • {{recipeDoneText}} Skovbærsyltetøj

Opskriften er udviklet af