Skotske æg
En engelsk klassiker som smager skønt både som en del af en picnic eller en snack til en kold øl. Traditionelt laves æggene med kødet fra ferske pølser, så en nem genvej er at bruge kødet fra en ukogt medister i stedet for farsen her.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rør svinekødet sejt med salt i 2-3 min. Tilsæt mælk, krydderier, sennep, fuldkornsmel og æg.
  • 2 Sæt farsen på køl og bring imens vagtelæggene i en gryde med lidt vand. Lad æggene koge under låg i 4 min. Hæld koldt vand over æggene, pil dem og lad dem afkøle et par minutter.
  • 3 Rul vagtelæggene i mel, svøb dem i fars og rul dem til slut i rasp.
  • 4 Kom ca. 7-10 cm olie i en gryde og varm den på til ca.190 grader (olien skal syde, når du putter en lille klump fars ned i).
  • 5 Steg ca. 4-5 æg af gangen af olien, indtil de er gyldne og faste.
  • 6 Server æggene med det samme, mens de er lune eller læg dem på køl og lun dem i ovnen inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Skotske æg

Tip

Server æggene med lidt mayonaise rørt med lidt hvidløg, tomatpure og Worchestersauce.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier