Skønt brød med skorpe, der smager

Et basisbrød til morgen og aften og alt, hvad der er midt imellem. Skorpen må gerne blive lidt mørk, for det er i skorpen at smagen sidder!

Sådan gør du

  • 1 Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt melet, og lad dejen hvile ca. 15 min.   
  • 2 Rør salt i, og ælt dejen i ca. 10 min. enten med en ske eller på en røremaskine. Kom dejen i en beholder, der er smurt med olie og har tætsluttende låg. Husk, der skal være plads til, at dejen kan hæve.   
  • 3 Sæt skålen i køleskab i min. 12-48 timer.   
  • 4 Tag dejen ud, og lad den stå på køkkenbordet i ca. 1 time. Tænd ovnen på 235/220C varmluft  
  • 5 Form dejen til et brød. Drys bordet med gryn/kerner, og vend dejen ud herpå. Fold forsigtigt siderne af dejen ind mod midten, så dejen strammes, og vend til slut brødet om, så samlingen sidder på undersiden.   
  • 6 Lad brødet efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 min.  
  • 7 Bag brødet i ca. 40 min., til det er lysebrunt. Brødet får en bedre skorpe og hævning, hvis du sprayer med vand 3-4 gange i løbet af de første 10 min. bagetid.   
  • {{recipeDoneText}} Skønt brød med skorpe, der smager

Opskriften er udviklet af