Skinkestrimler i wok med fennikel og appelsin

Sådan gør du

  • 1 Del fennikelknoldene i halve og fjern stokken.
  • 2 Skær knoldene i tynde skiver.
  • 3 Skræl ½-1 appelsin i tynde strimler med et juliennejern (eller en kniv) - det skal være uden den hvide hinde - og pres derefter appelsinen til saft.
  • 4 Skær skrællen af de øvrige appelsiner, fjern den hvide hinde og skær dem i skiver.
  • 5 Knus koriander groft i en morter.
  • 6 Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 7 Varm en wok, pande eller stegegryde ved god varme med ½ spsk olie.
  • 8 Brun halvdelen af strimlerne på alle sider i 2 minutter.
  • 9 Tag kødet op og brun resten af strimlerne på samme måde.
  • 10 Tilsæt resten af olien og svits fennikel, appelsinskræl og koriander 3-5 minutter ved middel varme.
  • 11 Tilsæt appelsinsaft og 1½ dl vand og lad det koge igennem.
  • 12 Jævn saucen med majsstivelse udrørt i 1 spsk koldt vand.
  • 13 Tilsæt kødet og lad retten simre under låg til kødet er mørt - ca. 15 minutter.
  • 14 Smag til med salt, peber, koriander og evt. presset hvidløg.
  • 15 Vend appelsinskiverne i og servér med hakket koriander eller persille.
  • {{recipeDoneText}} Skinkestrimler i wok med fennikel og appelsin

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier