Skinkeschnitzler med æble-jordskokkompot

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skær bacon i tern. Skræl æbler og jordskokker og skær dem i stykker.
  • 2 Rist bacon og jordskokker i en gryde.
  • 3 Læg låg på og kog, til jordskokkerne er møre.
  • 4 Tilsæt æbler og kog, til æblerne er møre og evt. kogt lidt ud.
  • 5 Smag til med salt, peber og citronsaft. Form evt. kompotten i en kop.
  • 6 Bland kapers, 1 tsk fintrevet citronskal og løg i tynde ringe.
  • 7 Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 8 Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  • 9 Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider.
  • 10 Skru ned til middel varme og steg færdig 1½-2 minutter på hver side.
  • 11 Kog kålbladene og klip purløget.
  • {{recipeDoneText}} Skinkeschnitzler med æble-jordskokkompot

Tip

Æble-jordskokblandingen kan tilberedes i god tid. Den kan serveres varm eller kold. Røget spæk kan bruges i stedet for bacon. Muskat, enebær og timian passer fint til æble-jordskokblandingen. Æble-jordskokblandingen kan også bruges til buffet eller frokostbord som tilbehør til stegte, sprængte eller røgede svinekødsretter. Æble-jordskokblandingen kan tilsættes lidt mørkt øl under tilberedningen.

Opskriften er udviklet af