Skinkemignon med thailandsk karrysauce - børnevenlig fremgangsmåde

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Lad fedtstoffet bruse af og blive lysebrunt i en gryde ved god varme.
  • 4 Brun hurtigt kødet på alle sider.
  • 5 Tilsæt bouillon. Skru ned til svag varme og lad kødet simre under låg i ca. 15 minutter.
  • 6 Vend og steg yderligere ca. 15 minutter.
  • 7 Har I et stegetermometer, skal kødets centrumtemperatur være 65-70 grader.
  • 8 Tag kødet op.
  • 9 Pak det ind i stanniol og lad det hvile ca. 15 minutter.
  • 10 Kog risene efter anvisningen på emballagen.
  • 11 Si stegeskyen.
  • 12 Hvis sukkerærterne er friske, nippes stilkenderne af.
  • 13 Kom ærterne i en sigte og skyl dem.
  • 14 Kom olie i en gryde og varm det op.
  • 15 Tilsæt karry og svits det ca. 1 minut.
  • 16 Tilsæt stegesky, kokosmælk, sojasauce, limesaft og sukker.
  • 17 Tilsæt evt. gurkemeje, så bliver retten flot gul.
  • 18 Udrør majsstivelsen i ½ dl vand og rør det i.
  • 19 Tilsæt sukkerærter og kog saucen igennem.
  • 20 Skær kødet i tynde skiver.
  • 21 Læg kødet på et fad og hæld evt. lidt af saucen over.
  • 22 Rist evt. 1 dl mandelflager eller cashewnødder på en tør pande og drys dem over retten.
  • 23 Karrysaucen kan smages til med 2 tsk friskrevet ingefær og 1 fed presset hvidløg.
  • 24 Server evt. ekstra stærk chilisauce til de voksne.
  • 25 Skal maden hurtigt på bordet, kan I erstatte karrysaucen med en færdigkøbt på glas.
  • 26 Varm saucen op, som det fremgår af emballagen og tilsæt stegeskyen.
  • 27 Tilsæt sukkerærterne og varm saucen kort igennem.
  • 28 Resten af kokosmælken kan fryses og bruges ved en anden lejlighed.
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon med thailandsk karrysauce - børnevenlig fremgangsmåde

Opskriften er udviklet af