Skinkemignon med rodfrugter

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne.Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Kom kødet i en gryde med 4 dl kogende vand.
  • 3 Bring vandet i kog igen og skum.
  • 4 Tilsæt salt. Kog ved lav varme under låg i 10 minutter.
  • 5 Vend evt. kødet, hvis det ikke er dækket af væske.
  • 6 Tilsæt løg, persillerødder og gulerødder.
  • 7 Kog videre ved lav varme i ca. 10 minutter til kødet er kogt.
  • 8 Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader. Tag kød og grøntsagerne op. Gem kogevandet. Tilsæt paprika og cayennepeber til kogevandet, som kødet har kogt i.
  • 9 Tilsæt tomaten, som er skåret i både.
  • 10 Del løg, persillerødder og gulerødder i mindre stykker og kom dem tilbage i kogevandet.
  • 11 Smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen lidt.
  • 12 Skær kødet i tynde skiver og kom det i saucen eller læg det i de to tallerkener før sauce og grøntsager hældes over.
  • 13 Drys retten med timianblade og revet peberrod. Damp alt væden fra de kogte kartofler.
  • 14 Pres kartoflerne gennem en purépresser, så er kartoffelsneen klar til servering.
  • 15 Skyl salaten og lad den blive tør.
  • 16 Skær radiser i tynde skiver evt. på langs.
  • 17 Rør olie og sennep sammen og smag til med salt og peber.
  • 18 Vend salat og radiser i dressingen ved servering.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon med rodfrugter

Tip

  1. Det skal være vinterkartofler, man skal bruge til kartoffelsne. I stedet for kartoffelsne kan serveres kogte kartofler, ris eller pasta. .
  2. Ved en centrumtemperatur på 65 grader vil kødet være let rosa og ved 70 grader gennemstegt. .
  3. Ved at koge grøntsagerne hele bevarer de bedre deres smag. Man kan også tilsætte løg, persillerødder og gulerødder i mindre stykker fra starten.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier