Skinkemignon med grillede champignon

Sådan gør du

  • 1 Vask kartoflerne godt, skær dem igennem på langs og vend dem i olie.
  • 2 Læg dem på bagepapir og drys med salt.
  • 3 Sæt dem i en kold ovn.
  • 4 Tænd ovnen på 160 grader og steg til kartoflerne er møre.
  • 5

    Skru temperaturen op til 200 grader, når kødet tages ud af ovnen.

  • 6 Dup mignonen tør med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
  • 7 Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  • 8 Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.
  • 9 Læg mignonen i et ovnfast fad med høje kanter.
  • 10

    Krydr kødet med hakket timian, knust hvidløg og knuste laurbærblade. 

  • 11 Kom finthakket løg på panden.
  • 12 Tilsæt rødvinseddike og rødvin.
  • 13 Kog det ind til halv mængde og hæld det i fadet med mignonen.
  • 14

    Tilsæt ½-1 dl vand afhængig af, hvor meget sauce man ønsker.

  • 15 Stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne og lad det stege ved 160 grader i 30-35 minutter.
  • 16 Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65–70 grader.
  • 17 Ved 65 grader er kødet let rosa og ved 70 grader gennemstegt.
  • 18 Tag mignonen ud af ovnen.
  • 19 Skær kødet i tynde skiver ved servering.
  • 20

    Skyen sies, smages til og jævnes evt. med saucejævner.

  • 21 Skær peberfrugten i kvarte.
  • 22 Læg dem med skindsiden nedad på en grillpande eller almindelig pande til skindet er sort.
  • 23 Tag peberfrugterne af panden, lad dem køle lidt og fjern det brændte skind med en kniv.
  • 24 Vend champignon i olie, salt og peber og steg dem lysebrune på en grillpande eller almindelig pande.
  • 25 Bland champignon med peberfrugter skåret i brede strimler knust hvidløg, salt og peber.
  • 26 Vend grofthakket persille i.
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon med grillede champignon

Opskriften er udviklet af