Skinkemignon med figner, gedeost og parmaskinke samt varm rucolasalat

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Varm olien i en pande ved god varme og brun hurtigt skinkemignonen på alle sider, 1-2 minutter i alt.
  • 4 Læg den i et ovnfast fad og krydr med rosmarin.
  • 5 Sæt fadet midt i en kold ovn.
  • 6

    Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 40 minutter, til centrumtemperaturen er 65-70 grader.

  • 7 Skær et kryds i toppen af fignerne og stop gedeosten ned i krydsene.
  • 8 Pak en halv skive lufttørret skinke omkring hver figen og sæt dem i et ovnfast fad.
  • 9 Bag dem i ovnen sammen med skinkemignonen i 15 minutter.
  • 10 Tag dem ud af ovnen og hæld vineddiken over.
  • 11 Krydr med salt og peber. Svits rucola med olie og fintsnittet løg.
  • 12 Tag salaten af panden, når den begynder at falde sammen. Smag til med salt.
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon med figner, gedeost og parmaskinke samt varm rucolasalat

Tip

Svinemørbrad kan bruges i stedet for skinkemignon. Store svesker uden sten kan bruges i stedet for friske figner. Frisk spinat kan bruges i stedet for rucola. Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet rosa, ved 70 grader er det gennemstegt.

Opskriften er udviklet af