Skinkemignon i sprød bacon med spidskål og hollandaise

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Dup skinkemignonerne tør med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 4 Læg 2-3 timiankviste og upillede hvidløgsfed på panden og brun kødet på alle sider.
  • 5 Tag kødet af panden.
  • 6 Krydr med 2-3 spsk friske timianblade.
  • 7 Pak skinkemignonerne ind i bacon.Læg det indpakkede kød på panden igen - læg siden, hvor baconen går over hinanden, nedad først.
  • 8 Brun det på alle sider.
  • 9 Læg kødet i et ildfast fad og stil det midt i en kold ovn.
  • 10 Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 30 minutter.
  • 11 Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 63-65 grader.
  • 12 Vend evt. kødet af og til.
  • 13 Tag kødet ud af ovnen. Skær det i 2-3 cm tykke skiver ved servering.
  • 14 Kog de yderste 6 blade i rigeligt letsaltet vand i nogle minutter.
  • 15 Læg dem i koldt vand.
  • 16 Tør dem på køkkenrulle eller viskestykke.
  • 17 Finhak resten af spidskålen.
  • 18 Fjern skind og kerner fra tomaterne.
  • 19 Skær tomatkødet i små tern.
  • 20 Hak løg og hvidløg fint.
  • 21 Varm smørret i en gryde.
  • 22 Svits løg, kål og tomat så det er al dente.
  • 23 Krydr med salt og peber.
  • 24 Hæld det i en si. Læg hvert kålblad ned i en portionsskål. Kom fyldet i og luk med kålbladet.
  • 25 Skær resten af kålen af.
  • 26 Stil formene i køleskab til de skal varmes.
  • 27 Stil dem evt. i den slukkede ovn, når kødet er taget ud.
  • 28 Kog ved kraftig varme balsamico ind til 1 dl.
  • 29 Skru ned for varmen og kog ind til ½ dl.
  • 30 Pisk koldt smør i små tern i balsamicoen lige før servering, så den jævnes let.
  • 31 Kog kartoflerne til de er knap møre.
  • 32 Skær kartoflerne i kvarte.
  • 33 Skræl asparges, skær dem i igennem på langs og del dem i 3-4 stykker.
  • 34 Del forårsløg i 3-4 stykker.
  • 35 Kog ved kraftig varme uden låg 2 dl vand med smør, salt og sukker.
  • 36 Kom asparges i og kog 1-2 minutter.
  • 37 Tilsæt forårsløg og kog 1 minut.
  • 38 Tilsæt kartoflerne og kog det godt igennem.
  • 39 Kogevandet må gerne fordampe.
  • 40 Pisk æggeblommer med eddike, hvidvin og 2 spsk vand.
  • 41 Smelt smørret.
  • 42 Stil gryden med æggeblandingen på pladen ved svag varme.
  • 43 Pisk smørret i en tynd stråle i æggeblandingen.
  • 44 Pisk i saucen til den er jævnet. Pas på, den må ikke koge.
  • 45 Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • 46 Servér straks.
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon i sprød bacon med spidskål og hollandaise

Tip

  1. I stedet for at brune bacon på panden før kødet stilles i ovnen, kan kødet sættes i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Kødet vendes jævnligt. .
  2. I stedet for bacon kan bruges parmaskinke eller lignende.
  3. Skindet på tomaterne fjernes nemmest ved at skære nogle snit i skindet på tomaterne. Kom dem i kogende vand. Læg dem i koldt vand så snart skindet løsner sig. Træk forsigtig skindet af tomaterne.
  4. Hvis der er kød til overs, kan det bruges som en forret.
  5. Balsamicoen kan evt. koges ind dagen før, så den blot varmes op før brug.
  6. Spidskålstimbale kan laves ½ -1 dag i forvejen. Opbevares i køleskab.
  7. I stedet for portionskåle kan bruges en lille rund form eller kop.
  8. Vinforslag: Rosso di Montalcino eller Beaujolais, fx Moulin a Vent. Serveringstemperatur 16 grader.

Opskriften er udviklet af