Skinkemignon grillet med soja, ingefær og hvidløg

Sådan gør du

  • 1 Bed slagteren om at skære de to skinkemignoner godt halvt igennem på den lange led.
  • 2 Bred dem ud, så de bliver til to ensartede ca. 2 cm tykke næsten firkantede stykker.
  • 3 Kog soja, sherry og honning ca. 10 minutter, til det får sovsekonsistens.
  • 4 Tilsæt hakket ingefær og hakket hvidløg og hæld det op i en skål til afkøling.
  • 5 Kog de skrubbede kartofler og lad dem afkøle.
  • 6 Vend de to flækkede skinkemignoner i den afkølede marinade og hæld det hele op i en plasticpose.
  • 7 Tryk luften ud af posen, luk den med en knude og læg den i køleskabet.
  • 8 Kødet marineres 3 timer - evt. et døgn - vend det et par gange undervejs.
  • 9 Kødet kan også marineres i et dybt fad.
  • 10 Smag den syrnede fløde til med fintrevet peberrod, salt og peber.
  • 11 Vend kolde, skivede kartofler og snittede forårsløg i dressingen og lad kartoffelsalaten trække i 30 minutter.
  • 12 Grill de flækkede skinkemignoner 6-7 minutter på hver side, ca. 13 minutter i alt.
  • 13 Skær tomaterne i halve, dryp dem med olie og stil dem på stanniol på grillen.
  • 14 Skær kødet i tynde skiver ved servering.
  • 15
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon grillet med soja, ingefær og hvidløg

Tip

Skinke Flanksteak kan bruges i stedet for flækket skinkemignon.

Opskriften er udviklet af