Skinkemignon a la ballotine

Sådan gør du

  • 1 Skær skinkemignonen godt halvt igennem på den lange led, en tredjedel nede.
  • 2 Vend kniven og skær et ligende snit så resten halveres.
  • 3 På denne måde dannes der en firkant på ca. 15 x 20 cm.
  • 4 Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 5 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 6 Brun hurtigt kødet på begge sider.
  • 7 Lad kødet blive koldt.
  • 8 Rør det hakkede kød med salt, peber, æggeblommer, finthakkede løg og hvidløg samt evt. finthakket chili.
  • 9 Stil det i køleskab.
  • 10 Kom skyllet spinat i kogende letsaltet vand i 2 minutter og derefter i koldt vand.
  • 11 Hæld den i et dørslag. Pres vandet af spinaten og hak den groft.
  • 12 Rør farsen med spinat og fordel den på skinkemignonen.
  • 13 Rul kødet sammen som til en tæt pølse.
  • 14 Rul den ind i et stykke stanniol og kom et ekstra stykke omkring.
  • 15 Læg den i et ovnfast fad og steg den i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time.
  • 16 Vend den undervejs. Farsen skal være gennemstegt.
  • 17 Prøv evt. at stikke en kødnål ned i midten af rullen/ballontinen.
  • 18 Kødsaften skal være klar. Tag ballontinen ud og lad den afkøle.
  • 19 Stil den i køleskab til næste dag. Skær kødet i skiver.
  • 20 Skær baconen i strimler og steg dem gyldne på en varm pande.
  • 21 Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i både.
  • 22 Snit skalotteløgene i tynde både. Kom begge dele på panden.
  • 23 Lad det svitse 2 minutter og tilsæt timianblade.
  • 24 Lad det stege yderligere 2-3 minutter.
  • 25 Krydr med salt og peber.
  • 26 Servér ragouten lun til skiver af den kolde ballontine.
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon a la ballotine

Opskriften er udviklet af