Skinkefrikassé med frisk kørvel, nye urter og asparges

Sådan gør du

  • 1 Sæt skinketernene over i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog.
  • 2 Hæld kødet op i et dørslag og skyl det i koldt vand. Sæt det over i en ren gryde med 1 l kogende vand.
  • 3 Tilsæt salt, gulerod og løg i stykker samt hel peber. Lad kødet koge ved svag varme under låg i 20 minutter.
  • 4 Imens ordnes de nye urter: Skrub gulerødderne, befri dem for top og del dem evt. i halve (hvis de er lange). Del blomkålen i buketter. Skær de nederste 1-2 cm af de grønne asparges, og skær dem i 5 cm lange stykker.
  • 5 Kassér urterne i suppen og hæld suppen op i et målebæger.
  • 6 Smelt smør i en gryde og rør melet i. Spæd med ¾ l suppe. Lad saucen koge igennem og si den over kødet.
  • 7 Tilsæt gulerødder og blomkål og lad retten koge ved svag varme under låg ca. 5 minutter.
  • 8 Tilsæt asparges og lad dem koge med i yderligere 5 minutter.
  • 9 Vend friskhakket kørvel i retten og smag til med salt og peber.
  • 10 Servér med nye kogte kartofler.
  • 11 Opskriften er udarbejdet af Sandra Leigh Draznin
  • {{recipeDoneText}} Skinkefrikassé med frisk kørvel, nye urter og asparges

Opskriften er udviklet af