Skinkeculotte med muslinger

Sådan gør du

  • 1 Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle.
  • 2 Drys den med salt.
  • 3 Brun den på en tør pande, først med fedtsiden nedad.
  • 4 Læg den på risten i en lille bradepande.
  • 5 Kom løg skåret i både i bradepanden.
  • 6 Hæld bouillon ved og stil bradepanden midt i en kold ovn.
  • 7 Tænd på 160 grader og steg culotten i ca. 1 time, til et stegetermometer viser en centrumtemperatur på 65 grader.
  • 8 Imens skrubbes muslingerne grundigt i flere hold vand.
  • 9 Kassér alle, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordet.
  • 10 Hak skalotteløget. Kom det i en gryde med vinen og bring det i kog.
  • 11 Kom muslingerne i og læg låg på.
  • 12 Kog i ca. 5 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
  • 13 Ryst af og til gryden.
  • 14 Kassér alle muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • 15 Tag godt halvdelen af muslingerne ud af skallerne.
  • 16 Stil resten til side tildækket.
  • 17 Si muslingevæden, evt gennem et kaffefilter.
  • 18 Si og skum skyen.
  • 19 Bland skyen med muslingevæde og fløde i en gryde og kog det igennem.
  • 20 Jævn med mel rystet med 4 spsk koldt vand.
  • 21 Hak kørvel og kom det i saucen.
  • 22 Smag til med salt og peber og tilsæt muslinger uden skal.
  • 23 Pynt saucen med muslinger i skal.
  • {{recipeDoneText}} Skinkeculotte med muslinger

Opskriften er udviklet af