Skinke hvidløgssteg med bønner, tomater og rødvinsauce

Sådan gør du

  • 1 Stegen sættes på en rist og der anbringes et stegefad med lidt vand herunder.
  • 2 Kødet steges 10 minutter ved 200 grader.
  • 3 Skru ned for temperaturen og steg fortsat 20 min ved 175 grader.
  • 4 Tomaterne halveres og smøres med lidt olivenolie og krydres med salt, peber og et lille drys rørsukker.
  • 5 Sæt tomaterne på risten i ovnen sammen med kødet.
  • 6 Lad dem stege med de sidste 20 minutter af stegetiden.
  • 7 Stegen hviler 10 minutter før udskæring.
  • 8 I en gryde ristes skalotteløg i lidt smør til de er møre, tilsæt balsamico og rødvin.
  • 9 Lad det koge til der er 1 dl tilbage i gryden.
  • 10 Hæld bouillon herved og kog ind til halvdelen af væsken er tilbage.
  • 11 Hæld lidt af saften fra stegningen i gryden, kog det igennem og tilsmag med salt, peber.
  • 12 Jævn saucen en smule og pisk den herefter med en klat smør.
  • 13 Grønne bønner vendes med rucolasalat, sorte oliven og de bagte tomater.
  • 14 Kødet skæres i skiver og anrettes sammen med salaten og lidt af saucen.
  • 15 Spis kartofler hertil.
  • {{recipeDoneText}} Skinke hvidløgssteg med bønner, tomater og rødvinsauce

Opskriften er udviklet af