Skindstegt kulmule med thaimarinade

Sådan gør du

  • 1 Skrab skællene af kulmulefileten med en gaffel.
  • 2 Skær fileterne i 4 ens stykker. Skær små snit i skindet.
  • 3

    Varm olien op på en slip let-pande, og læg kulmulestykkerne på panden med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend dem om, og steg på den anden side i ca. 3 min.

  • 4

    Krydr med salt og peber.

     

  • 5

    Hak ingefær og hvidløg fint. Skær forårsløg og chili i tynde skiver.

     

  • 6

    Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade.

     

  • 7

    Skyl og tør salaten. Snit den fint, og anret den på et fad.

     

  • 8

    Skær tomaterne i tern, og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.

     

  • 9

    Anret den stegte kulmule på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koriander.

     

  • 10

    Servér med kogte ris.

  • {{recipeDoneText}} Skindstegt kulmule med thaimarinade

Tip

I stedet for kulmule kan du anvende brosme, hvilling, kuller, lange, lyssej, sej eller torsk.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier