Skidne æg er en ret skabt til påsken. Skidne æg skal spises påskelørdag. Påskelørdag følger efter to helligdage, nemlig Skærtorsdag og Langfredag. Derfor hedder retten skidne æg.

Sådan gør du

  • 1

    Smelt smørret i en gryde, uden at det brunes.

  • 2

    Tag gryden fra varmen og kom melet heri.

  • 3

    Rør godt rundt, så melet blander sig helt med smørret.

  • 4 Sæt gryden tilbage på varmen, og hæld 2 dl mælk heri.
  • 5

    Rør godt rundt, så der ikke dannes klumper.

  • 6

    Hæld resten af mælken i under omrøring.

  • 7

    Lad saucen simre i 5-6 minutter under omrøring.

  • 8 Smag saucen til med sennep, salt og peber og lidt snaps.
  • 9

    Drys friskklippet purløg og karse udover og server med ristet rugbrød

  • {{recipeDoneText}} Skidne æg

Opskriften er udviklet af