Skalottetærte med valnødder

Sådan gør du

  • 1 Bland mel, timian og salt og smuldr smørret i.
  • 2 Tilsæt ægget og ælt dejen let sammen.
  • 3 Lad dejen hvile koldt 1 time.
  • 4 Rul den ud og læg den i en stor tærteform, 26-28 cm.
  • 5 Kom evt. bagepapir og tørrede ærter i bunden og forbag den 10-12 min. ved 200° på nederste ovnrille.
  • 6 Fjern bagepapiret og ærterne.
  • 7 Pil løgene og kog dem 4-5 min. i letsaltet vand.
  • 8 Riv osten.
  • 9 Kog fløden op, tilsæt osten, tag gryden fra varmen.
  • 10 Rør til osten er smeltet.
  • 11 Kom løg og valnødder i tærtebunden.
  • 12 Pisk æggene i fløden sammen med lidt salt og peber og hæld det i tærten.
  • 13 Sæt den i ovnen på midterrillen ca. 35 minutter ved 200°, til fyldet føles fast.
  • {{recipeDoneText}} Skalottetærte med valnødder

Opskriften er udviklet af