Simreret – Gullasch serveret i madbrød

Ungarsk gullasch er vinterspise med stort V. Jo længere tid, du giver den lov at simre, jo bedre. Vi serverer vores gullasch med det traditionelle, jødiske madbrød Challah, som smager en smule sødt.

Sådan gør du

  • 1 Gullasch: Trim okseboven for fedt og sener og skær i strimler.
  • 2 Hak løget, og rens porrerne under vand.
  • 3 Del porrerne på midten og skær skiver, der er 1 cm tykke.
  • 4 Gulerødderne skæres i skiver på 0,5 cm.
  • 5 Lav en fond af kogende vand og bouillonterninger. 
  • 6 Steg kød og grøntsager i olie i et ildfast fad over direkte varme. Kød og grøntsager skal være let gyldne. Temperaturen skal være middel til høj.
  • 7 Tilsæt tre fjerdedele af vin og af bouillon.
  • 8 Lad retten simre 1-2 timer. Smag til med salt og peber undervejs.
  • 9 Efter cirka 1½ time tilsættes resten af vinen og bouillonen. Det må endelig ikke koge tørt.
  • 10 Madbrød: Rør det hele sammen i en røremaskine, indtil dejen ikke klistrer på fingrene.
  • 11 Vi bruger grundopskriften til det søde jødiske madbrød Challah.
  • 12 Opløs gær i vandet, inden de øvrige ingredienser tilsættes.
  • 13 Det kan være, der skal 50-100 gram mere mel i. Det er bestemt af fugtigheden, melets protein m.v.
  • 14 Lad dejen hæve lunt 1 time.
  • 15 Varm en støbejernsgryde op på grillen ved 220 grader på indirekte varme.
  • 16 Form brødet og kom det i støbejernsgryden og læg låget på gryden. Bag i 12 minutter.
  • 17 Herefter af med låget og bag videre under opsyn, indtil brødet er flot gyldent (8-12 minutter).
  • 18 Husk, at låget skal være på grillen hele tiden.
  • 19 Skær et hulrum midt i brødet og hæld gullaschen deri. Server direkte fra gryden.
  • {{recipeDoneText}} Simreret – Gullasch serveret i madbrød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier