Sild med spinat og pære-hvidkålssalat

En praktisk og velsmagende ret! Kartoflerne passer sig selv i ovnen, og når de rullede sild er kommet ind til kartoflerne, er der god tid til at lave den sprøde og friske hvidkålssalat.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 160 grader, og klargør grøntsager og krydderurter.
  • 2

    Kartofler

    Skrub kartoflerne, drys dem med salt, og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader i 40 minutter.

  • 3

    Sild

    Pluk dilden, og hak den groft. Drys indersiden af sildefileterne med dilden og lidt salt og peber. Rul fileterne sammen i snegleform med skindsiden yderst, og stik en tandstikker igennem hver enkelt filet, så de holder formen.

  • 4 Snit løg og hvidløg fint. Sæt en gryde over med lidt smør, og steg løg og hvidløg glasklare ved svag varme. Tilsæt spinat, eddike, most og sennep, lad det komme i kog, og sluk derefter for blusset.
  • 5 Smag spinatblandingen til med salt og peber. Læg silderullerne i et lille ovnfast fad, og fordel spinatblandingen over. Sæt fadet i ovnen (når kartoflerne har fået 25 minutter), og bag sildene i 15 minutter.
  • 6

    Pære-hvidkålssalat

    Snit hvidkålen fint, og skær pærerne i tynde både. Pisk olie, eddike og sennep, og vend det sammen med hvidkål og pærer i en skål eller på et fad. Smag til med salt og peber.

  • 7

    Spisetid:

    Sæt kartofler, sild og salat på bordet, og spis brød til. Måske skal der også lidt mere eddike til for at skabe balance i syre-sødme-regnskabet. Rester kan spises til forret dagen efter.

  • 8 ©OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • {{recipeDoneText}} Sild med spinat og pære-hvidkålssalat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier