Et godt, hjemmebagt brød smager skønt alene og som tilbehør til morgen-, middag- og aftensmaden. Vi dypper disse sicilianske durumbrød i vores varme suppe.

Sådan gør du

  • 1 Start med at forvarme ovnen til 210 grader med den bage- eller stenplade, der skal anvendes.
  • 2 Rør gæren ud i det lune vand i en skål, og kom resten af ingredienserne i.
  • 3 Dejen blandes og håndæltes, til den er fast og ikke længere klæber til hænderne.
  • 4 Læg dejen over i en større skål, og vend den i en smule olivenolie, så overfladen er dækket.
  • 5 Skålen overdækkes med et klæde, og dejen hæver i en times tid.
  • 6 Dejen skal æltes forsigtigt med hænderne.
  • 7 Du skal presse fremad mere end nedad, så dejen strækkes.
  • 8 Læg dejen tilbage i skålen, drys mel på dejens flade, dæk skålen med et klæde.
  • 9 Lad dejen hæve, indtil den har dobbelt størrelse.
  • 10 Meget forsigtigt formes dejen nu til et brød, der snittes i toppen med en skarp kniv (snit et X).
  • 11 Placer forsigtigt det ubagte brød på sten- eller bagepladen i ovnen (vigtigt at dejen ikke mister volumen), og bag det i 40 min.
  • 12 Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det med en finger.
  • 13

    Brødet afkøles på en rist

  • {{recipeDoneText}} Siciliansk durumbrød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier