Sennepssild med hjemmebagt rugbrød

Sådan gør du

  • 1 Opløs gæren i vandet.
  • 2 Tilsæt rugmel og salt og lad dejen syrne et lunt sted (ca. 25-30°) i 24 timer.
  • 3 Kog vandet op og hæld det over rugkernerne, som herefter trækker ca. 30 min.
  • 4 Vend surdejen med kernerne, tilsæt kærnemælk, vand, salt og groft rugmel.
  • 5 Lad dejen hvile 8-10 timer et lunt sted.
  • 6 Rør hvedemelet i (dejen skal være temmelig klistret).
  • 7 Smør en brødform på ca. 1½ liter og hæld dejen i.
  • 8 Pensl brødet med varmt vand og prik overfladen med en gaffel.
  • 9 Lad det hæve i 1-2 timer.
  • 10 Bag brødet i en forvarmet ovn ved ca. 200° i ca. 10 min.
  • 11 Skru ovnen ned på 180° og bag brødet yderligere 40 min.
  • 12 Pak det ind i et viskestykke og skær først af det, når det er afkølet.
  • 13 Skær sildefileterne i stykker og læg dem i en sigte.
  • 14 Rør creme fraiche med sennep, salt og peber.
  • 15 Vend silden i cremen og server med kapers og finthakket rødløg.
  • {{recipeDoneText}} Sennepssild med hjemmebagt rugbrød

Opskriften er udviklet af