Sennepsmørbrad med lynstegte grøntsager

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Smør sennep på mørbraden og drys lidt mel ovenpå.
  • 4 Brug evt. en lille sigte.
  • 5 Melet får senneppen til at sidde bedre fast, så den ikke falder af, når kødet kommer på panden.
  • 6 Krydr med salt og peber.
  • 7 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 8 Brun mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt.
  • 9 Skru ned til svag varme og steg mørbraden i ca. 15 minutter.
  • 10 Vend den jævnligt.
  • 11 Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62 grader, hvis kødet skal være rosa, 65 grader ved svagt rosa og 68-70 grader ved gennemstegt.
  • 12 Kog risene.
  • 13

    Lynstegte grøntsager:

    Skær peberfrugten i tynde strimler.
  • 14

    Skær porrerne i skrå skiver. 

  • 15 Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i ½-1 cm tykke skiver.
  • 16 Hak hvidløget fint.
  • 17 Varm olien på en stor pande eller en wok ved kraftig varme.
  • 18 Tilsæt peberfrugt og porre og steg et par minutter under omrøring.
  • 19 Tilsæt agurk, hvidløg og oregano og steg i yderligere nogle minutter under omrøring til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
  • 20 Smag til med salt, peber og sojasauce.
  • {{recipeDoneText}} Sennepsmørbrad med lynstegte grøntsager

Opskriften er udviklet af