Sauté-skiver fra Peking

Sådan gør du

  • 1 Rør marinaden sammen.
  • 2 Læg kødet i marinaden og stil det i køleskab, indtil det skal steges.
  • 3 Kødet må ikke stå i køleskab mere end 1 time. Kog risene. Rist sesamfrø på en tør pande.
  • 4 Snit kinakålen fint, skær blommerne i både.
  • 5 Rør en dressing af appelsinsaft og sesamolie og smag til med salt og peber.
  • 6 Bland det hele lige før servering. Skær forårsløg og agurk i stave. Lad olien blive varm på en grillpande eller en almindelig pande.
  • 7 Krydr med salt.
  • 8 Læg sauté-skiverne på panden og vend dem straks.
  • 9 Tag skiverne af panden.
  • 10 Pas på, marinaden indeholder sukker og brænder derfor nemt på, og sauté-skiverne kan blive sorte, hvis panden bliver for varm. 
  • {{recipeDoneText}} Sauté-skiver fra Peking

Tip

  1. I stedet for ris kan kødet, forårsløg og agurk serveres i rispandekager som til Peking and eller madpandekager. Rispandekager fås i visse kinesiske specialforretninger. .
  2. Til marinaden bruges en smagsneutral olie, fx solsikkeolie eller vindruekerneolie. .
  3. I stedet for marinaden kan du købe hoisinsauce i specialforretninger. .
  4. I stedet for blommer kan salaten serveres med appelsinfileter.

Opskriften er udviklet af