Samosa med karrystegte porrer

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Rens porrerne og skær dem i ringe.
  • 3 Skyl porrerne godt.
  • 4 Snit kålen fint.
  • 5 Brug et mandolinjern, hvis du har det.
  • 6 Pil og hak løget fint.
  • 7 Varm olien i en gryde og brun karry heri.
  • 8 Svits løg sammen med presset hvidløg, uden at det tager farve.
  • 9 Tilsæt porre og kål og svits yderligere et øjeblik.
  • 10 Krydr med salt og peber.
  • 11 Klip hver plade filodej i fire stykker, så du har 12 aflange stykker i alt.
  • 12 Filodejen går nemt i stykker, derfor er det godt altid at have en ekstra plade arbejdsklar.
  • 13 Gem dejen i et fugtigt viskestykke.
  • 14 Tag et stykke filodej.
  • 15 Pensl dejen med olivenolie.
  • 16 Kom ca. 2 spsk fyld i nederste højre hjørne.
  • 17 Fold venstre nederste hjørne hen, til du rammer højre side af dejen.
  • 18 Fold nu højre hjørne opad, så der dannes en trekant.
  • 19 Fortsæt opad, så alle sider er lukkede.
  • 20 Gentag med resten af dejen.
  • 21 Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie.
  • 22 Bag filodejspakkerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  • 23 Rør yoghurt med presset hvidløg og hakkede urter. Smag til med salt og peber.
  • 24 Server samosa med yoghurt.
  • {{recipeDoneText}} Samosa med karrystegte porrer

Opskriften er udviklet af