Salviekrydret skinkeculotte med marsalabouillon

Sådan gør du

  • 1 Skær fedtkanten af culotten.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Hak hvidløg, 2 spsk salvieblade og kapers fint og bland det.
  • 4 Lav med en spids kniv 6-8 små stik, ca. 1 cm dybe, fordelt på oversiden af culotten og fyld blandingen i se tegning.
  • 5 Krydr med salt og peber.
  • 6 Skær gulerødderne i tynde skiver.
  • 7 Halver kartoflerne.
  • 8 Skær løgene i både og svampene i store tern.
  • 9 Varm olien i gryden ved god varme.
  • 10 Brun kødet på begge sider og tag det op.
  • 11 Sæt en tandstik eller kødnål i det lave hjørne af culotten
  • 12 Tør gryden af med køkkenrulle.
  • 13 Hæld olien til grøntsagerne i gryden og svits gulerødder, kartofler, løg og svampe i ca. 2 minutter.
  • 14 Tilsæt tomater og marsala.
  • 15 Krydr med salt og peber.
  • 16 Læg kødet ned mellem grøntsagerne.
  • 17 Læg frisk salvie på kødet og lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter.
  • 18 Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader.
  • 19 Smag retten til med salt og peber. Skær culotten i tynde skiver fra hjørnet.
  • {{recipeDoneText}} Salviekrydret skinkeculotte med marsalabouillon

Tip

Skinkemignon, skinkeklump eller skinkeinderlår kan bruges i stedet for skinkeculotte. Når centrumtemperaturen er 65 grader, er kødet rosa. Ved 68-70 grader er det gennemstegt. Retten kan laves året rundt og varieres med årstidens grøntsager. Opskriften er udarbejdet af Grace Biilmann.

Opskriften er udviklet af