Salted brownie med dulce de leche (mælkekaramel)

Brownie er godt. Bacon er godt. Her fusioneres de to ingredienser til en fuldendt kage, hvor det søde og det salte er i fin balance.

Sådan gør du

  • 1

    Dag 1

    Tag en lille gryde og kom den lille dåse med kondenseret mælk heri. Fyld op og dæk helt til med vand. Sæt gryden på komfuret og kog dåsen i vandet 1,5-2 timer. Du skal måske fylde vand på undervejs, så dåsen er nogenlunde dækket.
  • 2 Lad dåsen køle af, inden du stiller den i køleskabet. Den bør afkøle et halvt til et helt døgn.
  • 3

    Dag 2

    Skær bacon ud i meget små firkanter, og steg baconen gylden. Lad den stegte bacon tørre på et stykke køkkenrulle.
  • 4 Smelt smørret. Pisk æg og sukker tykt.
  • 5 Bland de tørre ingredienser sammen, inden du hælder dem i æggesnapsen og pisker.
  • 6 Hak peanuts lidt groft og kom halvdelen i dejen sammen med den stegte bacon. Kom nu det smeltede smør i og pisk sammen.
  • 7 Smør en lille rund form (15 cm) og drys rasp i bunden. Så slipper kagen bedre, når den er bagt. Hæld den overskydende rasp ud af formen.
  • 8 Kom dejen i formen og drys resten af dine peanuts over. Bag kagen 30 min. ved 175C.
  • 9 Lad kagen køle lidt af åben dåsen med kondenseret mælk, og smør karamellen ud over kagen.
  • {{recipeDoneText}} Salted brownie med dulce de leche (mælkekaramel)

Opskriften er udviklet af