Saltbagt skinkeculotte

Sådan gør du

  • 1 Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle.
  • 2 Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først.
  • 3 Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.
  • 4 Krydr culotten med revet appelsinskal, peber og estragon.
  • 5 Hæld saltet i en lille bradepande og bland med ca. 2 dl vand, så det kan formes ligesom fugtigt sand.
  • 6 Tryk kødet godt ned i saltblandingen.
  • 7 Dæk herefter kødet med et 1-2 cm tykt lag fugtigt salt, der trykkes og klappes på plads.
  • 8 Stil culotten i en 160 grader varm ovn i ca. 1 time.
  • 9 Kødets centrumtemperatur skal være 65-70 grader, når stegen tages ud.
  • 10 Skær skinkeculotten i tynde skiver ved servering.
  • 11 Begynd fra det ene hjørne
  • {{recipeDoneText}} Saltbagt skinkeculotte

Tip

Ved 65 grader er kødet svagt rosa. Ved 70 grader er det gennemstegt.

Opskriften er udviklet af