Salat med pocheret æg, bacon og brunet smør

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 342 kcal
  • Fedtenergi 39 %

Sådan gør du

  • 1 Skær bacon i tern, steg det gyldent og fedtafsmeltet, læg det på fedtsugende papir.
  • 2 Skyl og slyng salaterne tørre.
  • 3  Snit fennikel ultrafint på et snittejern og dryp den straks med citron.
  • 4 Del agurken på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær kødet i stave.
  • 5 Pochér æggene – eet ad gangen: sæt en gryde med rigeligt vand i kog. Kom eddike ved. Pisk nu voldsomt i gryden, så der dannes en hvirvel, lad et æg dumpe ned, og det vil samle sig. Tag ægget op med en hulske efter 4 minutter. Og så i gang med næste æg.
  • 6 Brun smørret på en pande, det skal bruse af, og så er det klar, brune, ikke branke.
  • 7 Anret salaterne med fennikel, agurk, æg, bacon og brunet smør. Dryp med citron. Og servér med lunt brød til.
  • {{recipeDoneText}} Salat med pocheret æg, bacon og brunet smør

Tip

Som alternativ til brødet: kolde kogte kartofler. Matcher denne ret fint, og er meget interessante, fordi stivelsen i kolde kartofler ændrer sig til fibre, ikke til sukker. Ernæringseksperterne er tossede med kolde kartofler, og ja, så smager de også godt i salater og på rugbrød.

Opskriften er udviklet af