Sandkage er en af de helt klassiske skærekager, som næsten alle kan lide. Den er nem at lave og er rigtig god når der kommer uventede gæster, fordi de fleste som regel har ingredienserne i køle- og køkkenskabet.

Denne opskrift giver dig en lækker og saftig sandkage, der ikke er tør, men har et svampet indre, der kan nydes over flere dage. Du vil ikke fortryde at give dig i kast med denne nemme opskrift på sandkage og dine gæster vil elske dig for det.

God fornøjelse!

Sådan gør du

  • 1 Tag smørret ud af køleskabet. Det skal være blødt når du senere pisker det sammen med sukker. 
  • 2 Find en 1,5-liters form. Formen smøres og drysses med et tyndt lag mel.
  • 3 Kom 250 g smør og 250 g sukker i en skål og pisk det med en elpisker, til det bliver hvidt. Brug gerne 5 minutter på at piske.
  • 4 Rør 4 æg i, et ad gangen, under konstant omrøring. Bliv ikke bekymret, hvis du synes, at dejen ikke vil samle sig helt. Den samler sig når melet bliver tilsat.
  • 5 Tag en ny skål og en dejskraber og bland 250 g mel og 1 tsk. bagepulver heri. Vend det nu forsigtigt i dejen.
  • 6 Riv skallen fra en økologisk citron ned i dejen og vend den i.
  • 7 Fyld formen to tredjedele op.
  • 8 Sæt den i en kold ovn og tænd på 175. Bag 1 time.
  • 9 Prøv med en tændstik; dejen må ikke hænge ved.
  • 10 Stil formen med den bagte kage på en rist et kvarter, så kan du skære af kagen.
  • {{recipeDoneText}} Saftig sandkage

Tip

Hvis du, som mange andre, elsker chokolade, kan du prøve at tilsætte grofthakkede stykker chokolade, der vil smelte når sandkagen bages og give en fantastisk smag til kagen og et flot visuelt udtryk.

Du kan også tilsætte kakao og så har du næsten en marmorkage.

Velbekomme.

Opskriften er udviklet af