Krebs smager himmelsk, men skal tilberedes nøjsomt for at bevare den gode smag. Læs her, hvordan.

Sådan gør du

  • 1 Til et krebsegilde skal man beregne 9-10 krebs per person. Til en forret behøver man ikke så mange.
  • 2 Få vandet til at bulderkoge, og kom så krebsene i hurtigt efter hinanden og få gryden i kog igen.
  • 3 Kog dem i 4-5 minutter alt efter, hvor store de er og regnet fra det øjeblik, da vandet koger igen.
  • 4 Sluk for gryden og lad krebsene stå og afkøle i lagen.
  • 5 Skal de bruges om aftenen, bør de koges tidligt på dagen.
  • 6 Det er meget vigtigt, at de står i lagen så længe som muligt, da det er i lagen, at den fine smag udvikles.
  • 7 I 8 liter vand kan koges 25-30 krebs.
  • {{recipeDoneText}} Sådan koges krebs

Tip

Krebs skal være levende, når de koges, hvad enten man kan lide det eller ej. Det er sikkert at krebsene dør omgående, når de kommer i det kogende vand. Eventuelt døde krebs før kogning skal smides væk. Krebsen indeholder nogle enzymer, som bevirker, at den meget hurtigt går i forrådnelse, og så kan den give maveonder.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier