Hver eneste morgen spises der mængder af rundstykker i Danmark, men for at sige det ligeud, er de færreste så gode som disse.

Rundstykkerne her er lavet med fordej og består af både hvedemel og durummel, hvilket giver dem en dejlig smag og en lidt tættere krumme end du er vant til.

Sådan gør du

  • 1

    Fordej

    Hæld koldt vand i en skål, og rør gæren ud heri.
  • 2 Ælt melet i dejen, som skal være ret stiv og kun lige æltes sammen. Kom fordejen i en plastikskål, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den på køl i minimum 6 timer – og gerne 12 timer.
  • 3

    Dej

    Ælt vand, surdej, durummel, hvedemel og salt sammen med fordejen i en røremaskine. Ælt i ca. 10 minutter, til du har en elastisk og smidig dej – lav evt. en glutenprøve, for at se om dejen er tilstrækkeligt æltet.
  • 4 Lad herefter dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter på køkkenbordet, til der er liv i den.
  • 5 Del dejen i 3 stykker, tril dem ud til pølser, og del hver pølse i 10 stykker. Form stykkerne til boller og dyp dem i birkes eller sesam.
  • 6 Sæt rundstykkerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, det tager ca. 1-2 timer.
  • 7 Sæt en bradepande i bunden af ovnen, og varm den op til 200°.
  • 8 Sæt en bageplade med rundstykker ind i ovnen, og smid et glas koldt vand ind i bradepanden, for at skabe damp. Luk ovnlågen hurtigt bagefter, og bag rundstykkerne i ca. 20 minutter.
  • 9 Bag den næste pladefuld rundstykker på samme måde, og afkøl alle stykkerne på en bagerist.
  • {{recipeDoneText}} Rundstykker fra Meyers

Tip

Hvis du ikke har nogen surdej, kan du droppe den og tilsætte ekstra vand – du vil stadig få et godt rundstykke.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier