Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres i dejfadet.
  • 2 Hæld lidt af vandet over og rør gæren glat.
  • 3 Hæld resten af vandet i.
  • 4 Sigt melet og kom 2/3 i.
  • 5 Rør dejen ensartet og glat, gerne med el-håndpisker.
  • 6 Tilsæt salt, olie og resten af melet, lidt efter lidt, til dejen har passende konsistens, er smidig og glat og slipper skålen.
  • 7 Del dejen i 14 portioner, der formes til lidt aflange boller og sættes på meldrysset plade.
  • 8 Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
  • 9 Læg bradepanden over, så hæver dejen ensartet og fint.
  • 10 Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
  • 11 Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 250° i ca. 20 min.
  • 12 Er rundstykkerne for lyse sættes pladen 3-4 min. på øverste rille.
  • {{recipeDoneText}} Rundstykker

Opskriften er udviklet af