Rullesteg med tørret frugt

Sådan gør du

  • 1 Læg abrikoser og svesker i blød i ½ l koldt vand i køleskab i 6 timer.
  • 2 Hæld dem op i en si og gem udblødningsvandet.
  • 3 Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med salt og peber.
  • 4 Flæk vanillestangen, skrab vanillekornene ud - gem vanillestangen til senere - og bland vanillekornene med abrikoser, svesker, kardemomme og muskat.
  • 5 Fordel fyldet på kødet, rul stegen sammen og snør den.
  • 6 Læg den i en lille bradepande eller sandkageform.
  • 7 Hæld vinen og 3 dl udblødningsvand ved kødet sammen med vanillestang og stjerneanis.
  • 8 Sæt kødet midt i en kold ovn.
  • 9 Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time.
  • 10 Stik en kødnål i stegen og check om den er gennemstegt - kødsaften skal være klar.
  • 11 Skær sellerien i tændstiktynde stave og giv dem et opkog i kogende letsaltet vand.
  • 12 Kog grønkålsbladene 1-2 minutter i det samme vand.
  • 13 Snit grønkålsbladene groft og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • 14 Vend selleri og groft hakkede mandler i. Hæld skyen i en gryde, skum evt. for fedt og giv den et opkog.
  • 15 Jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  • 16 Smag til med salt og peber og si saucen.
  • 17 Skær kødet i skiver.
  • {{recipeDoneText}} Rullesteg med tørret frugt

Opskriften er udviklet af