Rullesteg med mild sennepssauce og ovnstegte rødder

Sådan gør du

  • 1 Gnid kødet med sennepspulver, timian, salt og peber.
  • 2 Læg stegen i en sandkageform og hæld 2½ dl vand ved.
  • 3 Sæt den i en kold ovn og tænd på 180 grader.
  • 4 Lad den stege 1-1½ time til kødet er mørt og gennemstegt.
  • 5 Skær kartoflerne i både og svits dem et par minutter på panden i halvdelen af smørret.
  • 6 Krydr med salt og peber.
  • 7 Læg kartoflerne på bagepapir i ovnen ved siden af kødet i 1 time.
  • 8 Skær pastinak og rødbeder i stave som pommes frites.
  • 9 Svits pastinakkerne og derefter rødbederne i resten af smørret.
  • 10 Krydr hver portion med salt og peber og kom dem i hver sit fad.
  • 11 Dryp med 1 spsk citronsaft.
  • 12 Når kødet kommer ud af ovnen.
  • 13 Stil rødderne i ovnen i ca. 25 minutter sammen med kødet.
  • 14 Si skyen og skum den evt. for fedt.
  • 15 Tilsæt evt. bouillon, hvis der ikke er sky nok til sauce.
  • 16 Tilsæt sennepspulver, timian og fløde.
  • 17 Jævn saucen og smag den til.
  • 18 Fjern snoren fra kødet og skær det i skiver.
  • 19 Drys hakket persille over grøntsagerne.
  • {{recipeDoneText}} Rullesteg med mild sennepssauce og ovnstegte rødder

Opskriften er udviklet af