Rullesteg med æbler og svesker

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Skræl æblerne og skær dem i både eller store tern.
  • 4 Læg svesker og æbler på kødet og rul det stramt sammen.
  • 5 Snør stegen med kødsnor.
  • 6 Gnid stegen med salt og peber.
  • 7 Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme.
  • 8 Brun hurtigt kødet på alle sider 3-4 minutter i alt og tilsæt 1-2 dl vand.
  • 9 Skru ned til svag varme og lad rullestegen stege under låg i ca. 30 minutter.
  • 10 Vend og steg endnu ca. 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.
  • 11 Kog kartoflerne.
  • 12 Jævn skyen. Smag den til og tilsæt evt. kulør.
  • {{recipeDoneText}} Rullesteg med æbler og svesker

Tip

Rullesteg af slag vejer ca. 1,5 kg og skal stege ca. 1 time på hver side, ca. 2 timer i alt, til kødet er mørt og gennemstegt. Broccoli, salat m.v. kan bruges i stedet for græskar Opskriften er udarbejdet af Anne Skovgaard-Petersen

Opskriften er udviklet af