Rullepølse med tørrede svampe

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet 2 dage i forvejen hos slagteren.
  • 2 Læg svampene i blød i koldt vand ½ time.
  • 3 Vrid vandet af svampene. Skær løg i tern, og svits løg og svampe i olien.
  • 4 Tag det af panden. Tilsæt citronskal og -saft og grofthakket oregano.
  • 5 Smag til med peber.
  • 6 Læg husblas klippet i mindre stykker og blandingen på kødet.
  • 7 Rul sammen til en pølse, og snør rullepølsen med kødsnor.
  • 8 Læg rullepølsen i en passende gryde, og fyld vand på, så rullepølsen kun lige netop er dækket af vand.
  • 9 Kog ved svag varme i 1½-2 timer.
  • 10 Sluk for varmen, og lad rullepølsen trække ca. 1 time i suppen.
  • 11 Kom den i en plastpose, læg den i en rullepølsepresser, og stil den i køleskabet.
  • 12 Rullepølsen har godt af at trække et par dage før servering, heraf ½-1 døgn i presseren.
  • {{recipeDoneText}} Rullepølse med tørrede svampe

Tip

I stedet for at koge rullepølsen, kan den steges i ovnen i en sandkageform ved 180 grader i ca. 2 timer. Rullepølsen kan også presses ved hjælp af to sandkageforme. Læg rullepølsen i den ene form, stil den anden ovenpå på 5-10 kg vægt i. Rullepølsen kan fryses i 3-4 måneder.

Opskriften er udviklet af