Rugbrødsmad med fiskefrikadelle og grøntsager á là remoulade

En mad med fiskefrikadelle er dejlig frokost i weekenden, når der er tid til at spise med kniv og gaffel – men kan også spises som en let aftensmad evt. suppleret med grød eller frisk frugt.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3

    Til grøntsager á la remoulade: Vask og skræl gulerødderne.

  • 4 Skær gulerødderne ud i små terninger.
  • 5 Skyl bladselleristilkene, og skær dem i ud i små terninger.
  • 6 Kom vand og salt i en gryde. Kog vandet.
  • 7 Kom gulerødderne i gryden, og kog i 3 minutter.
  • 8 Kom bladsellerien i gryden, og kog dem sammen med gulerødderne i 2 minutter.
  • 9 Hæld kogevandet fra, og lad gulerødder og bladselleri blive helt kolde.
  • 10 Vask æblet. Skær det over og skær kernehuset ud.
  • 11 Skær æblet i små terninger.
  • 12 Skær de syltede agurker i små terninger.
  • 13 Skyl persillen godt, og hak den.
  • 14 Kom mayonnaise eller cremefraiche og persille i en skål. Rør og bland.
  • 15 Kom gulerødder, bladselleri, æble og agurk i skålen. Rør det sammen.
  • 16 Kom salt og peber i skålen. Rør og smag remouladen til.
  • 17 Skyl bladene af spidskål eller salatblade. Lad vandet dryppe godt af.
  • 18

    Anretning

    Læg et blad på hver rugbrødsskive, og læg en fiskefrikadelle på hver skive brød.ognbsp;
  • 19 Se en opskrift på fiskefrikadeller.
  • 20 Læg en skefuld remoulade på hver fiskefrikadelle.
  • 21 Skyl citronen og skær den i skiver.
  • 22 Skyl dilden.
  • 23 Pynt hver mad med dild og citronskiver.
  • {{recipeDoneText}} Rugbrødsmad med fiskefrikadelle og grøntsager á là remoulade

Tip

Hvis du bruger rester af kolde fiskefrikadeller, kan de varmes i ovnen og spises lune.

Opskriften er udviklet af