Rugbrød med surdej

Sådan gør du

  • 1 Surdej: Rør gær, vand og rugmel sammen til surdejen.
  • 2 Lad den stå tildækket ved stuetemperatur ca. 1,5 døgn. Dej: Lun vandet og rør surdej og halvdelen af melet i.
  • 3 Drys lidt mel over, og dæk til med et viskestykke.
  • 4 Lad dejen hæve ca. 12 timer.
  • 5 Tilsæt salt og resten af melet. Ælt dejen smidig.
  • 6 Den skal være ret fast.
  • 7 Læg et viskestykke over og lad igen dejen hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  • 8 Hæld dejen ud på bordet og ælt den grundigt igennem.
  • 9 Del dejen i to stykker og rul dem til helt glatte brød.
  • 10 Sæt dem på en smurt plade eller i smurte forme og lad dem efterhæve 1-2 timer.
  • 11 Brødene pensles med vand og bages 1,25-1,5 time ved 180 grader.
  • {{recipeDoneText}} Rugbrød med surdej

Tip

Husk at tage 1 dl dej fra (når dejen sættes til hævning 1. gang) til næste rugbrødsbagning.

Opskriften er udviklet af