Rugbrød med kerner, 2 stk

Energiinformation

  • Energi 3170 kj
  • Fedt 8 %
  • Kulhydrat 83 %
  • Protein 9 %

Sådan gør du

  • 1

    Dag 1

    Rør vand sammen med gær, tilsæt rugmel, fuldkornshvedemel, salt og honning, og rør det til en grødlignende dej. Sæt surdejen tildækket på køkkenbordet i 1 døgn.
  • 2

    Dag 2

    Hvis du har en røremaskine, så brug den til forarbejdning af dejen – ellers så håndrør surdejen sammen med vand, salt, knækkede rugkerner, rugmel og hvedemel. Lad dejen hæve i 8-10 timer i en skål på køkkenbordet (rør fx dejen om aftenen inden du går i seng, og arbejd videre med den næste morgen – det er et godt lørdagsprojekt).  
  • 3

    Dag 3

    Rør dejen med hvidtøl, knækkede rugkerner og maltsirup. 
  • 4 Tag 300 g ’surdej’ fra, og opbevar det i køleskabet til næste gang, du skal bage rugbrød (du skal bage hver 10.-14. dag for at holde gang i surdejen) – og næste gang, du bager, springer du blot Dag 1 over og går direkte til Dag 2.
  • 5 Kom bagepapir i 2 rugbrødsforme, og smør dem med olivenolie (hvis du har slip-let-forme, så undlad bagepapiret). Fordel dejen i formene, og glat den ud med en dejskraber. Tildæk med et viskestykke, og lad dejen hæve i 3½ time.
  • 6 Bag rugbrødene i 1 time og 15 min. ved 200°. Vend dem ud af formene, og lad dem afkøle på en rist. Pak de bagte rugbrød ind i et rent, hårdt opvredet viskestykke, og læg brødene i en pose i nogle timer, så bliver skorpen god og blød.
  • 7 Pak brødene i poser – frys evt. det ene rugbrød.
  • {{recipeDoneText}} Rugbrød med kerner, 2 stk

Tip

Tilsæt 250 g blandede korn og kerner, du kan lide, fx solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø eller lignende.

 

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier