Chokoladeboller anno 2012 – fulde af smag!
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Læg bagepapir på en bageplade
  • 2 Hak chokoladen groft med en savtakket kniv
  • 3 Hæld vand i en stor røreskål
  • 4 Smuld gæren ned i vandet. Rør til gæren er opløst
  • 5 Tilsæt skyr, salt, rugkerner, fuldkornshvedemel, rugmel og hakket chokolade
  • 6 Rør godt
  • 7 Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind. Ælt dejen godt på røremaskine eller med en elpisker. Dejen er godt klistret
  • 8 Sæt klatter af dejen på bagepladen med to skeer
  • 9 Lad bollerne hæve i en time, og gerne længere, et lunt sted
  • 10 Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  • 11 Bag bollerne i cirka 20 minutter til de er gennembagte. Bank bollerne under bunden, hvis det lyder hult, er de færdigbagte
  • 12 Lad trekanterne køle af på en bagerist
  • 13 Server 1 bolle til hver person og 1 glas mælk
  • Så er det spisetid! Rugboller med chokolade

Tip

Put resten af bollerne i fryseren. Så har du altid lækre chokoladeboller lige ved hånden

Opskriften er udviklet af